Teplý šošovicový šalát s chilli dresingom

Strukovinové šaláty sú veľmi vďačným pokrmom. Okrem toho, že vás dokonale zasýtia, zároveň výborne chutia a sú zdrojom kvalitných bielkovín. Šošovicový šalát môžete servírovať samostatne, ale aj ako prílohu k mäsu. Chutí skvelo studený či teplý. Chilli dresing dodá celému šalátu ostrejšiu, vynikajúcu chuť.

IMG_8018


Ingrediencie na 2 porcie:

  • 1x nízkokalorický dresing Sweet Chilli,
  • 200 g zelenej šošovice,
  • 200 g červenej šošovice,
  • 180 g balkánskeho syra,
  • 1x červená cibuľa,
  • 2 lyžice olivového oleja,
  • hladkolistá petržlenová vňať,
  • soľ a čierne korenie na dochutenie. 

Ako na to

Obidva druhy šošovice prepláchnite v teplej vode a dajte variť do osolenej vody. Varte do zmäknutia. Medzitým na panvici rozohrejte olivový olej a orestujte na ňom nakrájanú cibuľu a zmiešajte s uvarenou šošovicou. Zmes osoľte, okoreňte a premiešajte. Pridajte na kocky nakrájaný balkánsky syr, nasekanú petržlenovú vňať a dochuťte chilli dresingom. 

Tip: do šalátu pridajte ešte napríklad čierne olivy a mrvu.