Aj zdanlivo obyčajné varené vajíčka môžete servírovať s noblesou a dobrým pocitom z kvalitných ingrediencií. Zmesí, ktorými naplníte bielka, môžete pripraviť hneď na niekoľko spôsobov. My sme pre vás pripravili inšpiráciu s údeným lososom alebo semienkami. Nízkokalorická Vajonéza, ktorá je úplne bez tuku a soli a s minimom sacharidov, dodá olovrantu či pohosteniu pre návštevu tú správnu chuť. Na tučnú majonézu si ani nespomeniete a svoju líniu tak nenarušíte.
Ingrediencie na 2 porcie:
- 1 nízkokalorický dresing Vajonéza,
- 4 vajíčka natvrdo,
- 1 lyžica strúhaného parmezánu,
- kôpor,
- ½ lyžičky citrónovej kôry,
- plátok údeného lososa,
- hrsť zmesi semienok,
- 1 strúčik malého cesnaku,
- soľ, čierne korenie.
Ako na to
Vajcia uvarte natvrdo, schlaďte a očistite. Pozdĺžne prekrojte a vyberte žĺtky a dajte do misky. Pridajte Vajonézu, citrónovú kôru, soľ, čierne korenie, parmezán a cesnak. Všetko dôkladne premiešajte vidličkou. Hotovú zmes dajte do vrecúška na zdobenie. Uvarené a rozkrojené bielka naplňte ochutenou vaječnou zmesou a podľa chuti ozdobte tenkými plátkami údeného lososa, alebo ich len posypte zmesou semienok.