Zapečené cestoviny s tuniakom
Ak ste milovníkom zapekaných cestovín, vyskúšajte ich odľahčenú verziu takmer bez sacharidov. Konjakové fitness penne Carb X sa nevaria, stačí ich rovno zmiešať s ingredienciami a dať na pár minút zapiecť. Tento ľahký a rýchly pokrm je ideálna príprava na cesty. Jeho chuť zvýrazní na záver pridaný syr.
Ingrediencie na 2 porcie:
- 3 x 100 g balíček penne Carb X,
- 1 menšia cibuľa,
- 2 x 180 g konzerva tuniaka vo vlastnej šťave,
- 2 x konzerva krájaných paradajok
- 1 strúčik cesnaku,
- zväzok čerstvej bazalky,
- strúhaná mozarella,
- troška strúhaného parmezánu,
- cherry paradajky
- soľ a čierne korenie na dochutenie.
Ako na to
Rúru zohrejte na 200 °C. Na panvici rozohrejte 2 lyžice olivového oleja a nechajte na ňom zosklovatieť cibuľu. Pridajte cesnak a po chvíľke zamiešajte paradajky z konzervy. Do rozohriatej paradajkovej zmesi pridajte tuniaka a bazalku. Po chvíli miešania pridajte Carb X penne. Osoľte, okoreňte a zmes presuňte do zapekacej misy. Posypte strúhanou mozarellou a parmezánom, ozdobte lístkami bazalky a zapekajte 15-20 minút. Pred podávaním nechajte 5 minút odstáť.
Tip: zmes cestovín, tuniaka a paradajok môžete ešte pred zapečením premiešať s vajíčkom. Podávajte s uhorkovou limonádou.