Vietnamský hovädzí vývar Pho bo
Tradičná vietnamská polievka, ktorej základom sú rezance, mäso, vývar a bylinky, prináša trošku exotiky aj do našej kuchyne. Jej história by naplnila celú knihu a jej príprava vyžaduje trošku viac času. Odmenou vám však bude nezabudnuteľný gurmánsky zážitok. Ak máte radi ázijskú kuchyňu, inšpirujte sa naším receptom, ktorý navyše klasické ryžové rezance nahrádza rezancami z konjaku. Tie majú ku kalóriám asi tak ďaleko, ako je z Prahy do Vietnamu a možno ešte ďalej. Chuť to však nijako neovplyvní, naopak budete mať z tejto výdatnej pochúťky ešte lepší pocit.
Ingrediencie na 1 - 2 porcie:
- 1 balenie Slim Pasta thajských rezancov BIO v náleve,
- hovädzie mäso a kosti na vývar,
- 100 g hovädzej sviečkovej (alebo iného dobrého hovädzieho mäsa),
- 2 jarné cibuľky,
- 1 zväzok koriandra,
- 1 limetka,
- korenie (badián, kardamóm, celá škorica),
- čerstvý zázvor,
- chilli papričky,
- bambusové výhonky,
- rybacia omáčka,
- citrónová tráva.
Ako na to
Ideálne je pripraviť si z hovädzieho mäsa, kostí a korenia silný vývar. Ten sa zvyčajne varí asi 5 hodín na veľmi miernom ohni a následne je potrebné ho dôkladne scediť. Na oleji orestujte korenie (škoricu, kardamóm, badián), pridajte očistený zázvor a cibuľku a ešte raz krátko restujte. Obsah panvice pridajte do vývaru a všetko varte ešte ďalších 10 minút. Hovädziu sviečkovú nakrájajte na tenké plátky a marinujte s lyžičkou rybacej omáčky. Thajské rezance prepláchnite pod tečúcou vodou a spolu s mäsom pridajte do vriaceho vývaru. Povarte 2 minúty a servírujte do hlbokej misky. Navrch pridajte čerstvý koriander, bambusové výhonky a citrónovú trávu. Zvlášť servírujte chilli papričky s limetkou.