Teplý šošovicový šalát s chilli dresingom
Strukovinové šaláty sú veľmi vďačným pokrmom. Okrem toho, že vás dokonale zasýtia, zároveň výborne chutia a sú zdrojom kvalitných bielkovín. Šošovicový šalát môžete servírovať samostatne, ale aj ako prílohu k mäsu. Chutí skvelo studený či teplý. Chilli dresing dodá celému šalátu ostrejšiu, vynikajúcu chuť.
Ingrediencie na 2 porcie:
- 1x nízkokalorický dresing Sweet Chilli,
- 200 g zelenej šošovice,
- 200 g červenej šošovice,
- 180 g balkánskeho syra,
- 1x červená cibuľa,
- 2 lyžice olivového oleja,
- hladkolistá petržlenová vňať,
- soľ a čierne korenie na dochutenie.
Ako na to
Obidva druhy šošovice prepláchnite v teplej vode a dajte variť do osolenej vody. Varte do zmäknutia. Medzitým na panvici rozohrejte olivový olej a orestujte na ňom nakrájanú cibuľu a zmiešajte s uvarenou šošovicou. Zmes osoľte, okoreňte a premiešajte. Pridajte na kocky nakrájaný balkánsky syr, nasekanú petržlenovú vňať a dochuťte chilli dresingom.
Tip: do šalátu pridajte ešte napríklad čierne olivy a mrvu.