Talianske tagliatelle s údeným lososom
Taliansko je známe pre svoju rozmanitosť vianočných tabúľ. Nemá totiž jedno typické slávnostné jedlo. Servírované pokrmy sa líšia podľa jednotlivých regiónov a odrážajú miestne chute spojené s využitím tradičných surovín. My vás s naším receptom zasvätíme do chutí severného Talianska, kde má ryba na vianočnom stole svoje pevné miesto. Nízkokalorické tagliatelle s údeným lososom si obľúbite pre ich ľahkosť a smotanovú chuť.
Ingrediencie na 1 - 2 porcie:
- 1 balenie Slim Pasta tagliatelle BIO v náleve,
- 100 g údeného lososa,
- 50 ml 10% smotany na varenie,
- troška masla,
- troška nastrúhaného muškátového oriešku,
- kôpor na posypanie.
Ako na to
Plátky lososa nakrájajte na rezance a zľahka orestujte na masle. Potom ho zalejte smotanou a navrch nastrúhajte trošku muškátového orieška. Nízkokalorické tagliatelle vyberte z obalu a niekoľkokrát dôkladne prepláchnite tečúcou vodou. Pridajte na panvicu a premiešajte so smotanovou omáčkou a lososom. Pri servírovaní ozdobte vetvičkou kôpru.
Tip: pre intenzívnejšiu chuť pridajte k lososovi frťana brandy a flambujte.