Rizoto z červenej repy s feniklom a grilovaným syrom
Autorom tohto skvelého receptu je pani Zuzana Okonji (IG: @zdravevarenislaskou). Inšpirovali sme sa a recept sme uvarili aj nafotili. A hlavne, ochutnali sme ho a sme z neho nadšení. Jeho príprava je jednoduchá, je diétny a veľmi dobrý. Určite vám ho odporúčame vyskúšať.
Ingrediencie:
- 1 balenie konjakove ryže Slim Pasta v náleve
- 1 ks predvarenej červenej repy
- 1 ks fenikla
- 200 g balkánskeho syru
- olivový olej
- kvalitné grilovacie korenie
- mleté čierne korenie
- soľ
Postup:
Očistite fenikel a odstráňte zelené výhonky. Tie si nechajte na neskôr. Fenikel nakrájajte na silnejšie plátky priečne, aby držal tvar. Posypte ho troškou grilovacieho korenia a ugrilujte na panvici na kvapke olivového oleja až do zmäknutia. Stačí pár minút z každej strany. Plátok fenikla si nechajte na každú porciu a zvyšok nadrobno nakrájajte.
Teraz si pripravte rizoto. Červenú repu nastrúhajte nahrubo a dajte na cca 1 minútu prehriať na panvicu. Ryžu Slim Pasta vyberte z obalu, niekoľkokrát prepláchnite pod tečúcou vodou a vložte do misky. K ryži pridajte červenú repu, nakrájaný fenikel a všetko premiešajte.
Balkánsky syr nakrájajte na silnejšie plátky, dajte nasucho na rozpálenú panvicu a prudko orestujte z každej strany, kým sa nevytvorí zlatistá kôrka.
Syr servírujte k rizotu, pridajte plátok fenikla, okoreňte a osoľte (pozor na syr, ktorý je sám o sebe slaný). Na záver posypte zelenými výhonkami fenikla.
Dobrú a ľahkú chuť! :)