Pečený losos so zeleninovou ryžou
Pečený losos s konjakovou ryžou je ideálne jedlo pre redukčný režim, alebo len na spestrenie či odľahčenie jedálnička. Losos je skvelým zdrojom bielkovín, omega-3 mastných kyselín, draslíka a vitamínov skupiny B. Konjaková ryža s minimálnym obsahom sacharidov je zase bohatým zdrojom vlákniny glukomanan.
Ingrediencie pre 1 osobu:
- 100 g Slim Pasta ryže v náleve,
- 150 g lososa,
- 100 g ľubovoľnej zeleniny,
- 20 g cibule,
- 15 g oleja,
- 20 g strúhaného parmezánu,
- korenie.
Ako na to
Rúru zohrejte na teplotu 200 ° C a dno plechu vysteľte papierom alobalom. Filet z lososa osušte papierovou utierkou, potrite troškou olivového oleja a pečte 4-6 minút. Medzitým orestujte na rozpálenom oleji najemno nakrájanú cibuľu, pridajte pokrájanú zeleninu, konjakovú ryžu (pred použitím prepláchnite studenou vodou) a chvíľu restujte. Následne vyberte lososa z rúry a môžete servírovať. Na záver posypte nastrúhaným parmezánom.