Pad Thai s thajskými rezancami Slim Pasta
Recept Pad Thai poteší nielen všetkých milovníkov ázijskej kuchyne. Aj keď to tak na prvý pohľad nemusí vyzerať, jeho príprava je veľmi jednoduchá. Základom receptu sú thajské rezance, ktoré sme v našej verzii nahradili konjakovými bezsacharidovými thajskými rezancami Slim Pasta. Obsahujú iba 9 kcal na 100 g, sú vegánske, bezlepkové, bez tuku a soli. Vďaka týmto nutričným hodnotám dodajú receptu označenie low carb doslova mávnutím čarovného prútika. Ak máte redukčnú diétu, určite by ste tento low carb recept mali zaradiť do vášho jedálnička.
Ingrediencie:
- 2 balenie thajských rezancov Slim Pasta,
- 1 kuracie prsia (300 g),
- 4 lyžice rybacej omáčky,
- 4 lyžice svetlej sójovej omáčky,
- 1x menšie balenie arašidov,
- 1 chilli paprička,
- 2 vajce,
- 1 veľká cibuľa,
- 1 veľká mrkva,
- 1 jarná cibuľka,
- 2 lyžičky kokosového oleja,
- 1 limetka,
- čerstvé bylinky - koriander, thajská bazalka, pažítka.
Ako na to
Očistené kuracie mäso nakrájajte na kúsky. V miske zmiešajte rybaciu a sójovú omáčku, pridajte chilli papričku nakrájanú na kolieska (množstvo podľa chuti) a mäso chvíľu do marinády namočte. Očistite si mrkvu a nakrájajte ju na tenké pásiky. Jarnú cibuľku nakrájajte na kolieska a cibuľu na polovičné kolieska. Arašidy roztlčte v mažiari a bylinky nasekajte nadrobno.
Rozohrejte panvicu, pridajte do nej kokosový olej, pridajte mäso s marinádou a sprudka opekajte cca 2 minúty. Pridajte cibuľu, mrkvu a smažte ďalšie 2 minúty. Do panvice vytlačte šťavu z limetky a všetko premiešajte. Smažte cca 5 minút, kým mrkva zmäkne.
Zmes s mäsom na panvici odhrňte nabok a na voľnú plochu rozklepnite vajíčka. Smažte ich len pár sekúnd a niekoľkokrát premiešajte. Potom zmiešajte smažené vajíčka so zvyškom obsahu na panvici. Pridajte thajské rezance Slim Pasta, jarnú cibuľku a celú zmes premiešajte tak, aby sa všetko spojilo. Hotové Pad Thai naservírujte do misiek a posypte čerstvými bylinkami a drvenými arašidmi.
TIP: Ak príliš neholdujete štipľavému jedlu, chilli papričku môžete vynechať. Ak by ste chceli len ľahkú ostrú chuť, začnite s menším množstvom papričky na začiatku prípravy zmesi a v poslednej fáze jej do jedla môžete pridať viac.