Kuracia Tikka Masala s ryžou
Pre milovníkov indickej kuchyne tu dnes máme tip na ich klasiku. Postačí vám pár ingrediencií a naša nízkokalorická ryža, ktorú len vyberiete zo sáčku a ohrejete. Indická kuchyňa je známa pre svoje hojné zastúpenie korenia, preto ním rozhodne nešetrite.
Ingrediencie pre 1 – 2 porcie:
- 1 balíček Slim Pasta ryže bez nálevu,
- 150 g kuracích pŕs,
- 150 ml smotany na šľahanie,
- 1 plechovka krájaných paradajok,
- 1 lyžica oleja,
- 1 väčšia cibuľa,
- 2 paradajky,
- 1 lyžička nastrúhaného zázvoru,
- prelisovaný cesnak - podľa chuti,
- 1 lyžička kurkumy,
- 1 lyžička mletej rímskej rasce,
- 1 lyžičika indického karí,
- celá škorica,
- celý kardamóm,
- 2 hviezdičky badiánu,
- 4 bobkové listy,
- čerstvý koriander,
- soľ,
- čerstvá chilli paprička - podľa chuti.
Ako na to
Rozohrejte panvicu a orestujte nakrájanú cibuľu, pridajte zázvor, cesnak, mletú rascu, kurkumu a indické karí. Restujte asi 2 minúty. Následne pridajte na koncky nakrájané paradajky, škoricu, kardamóm, badián, bobkový list, plechovku krájaných paradajok, smotanu a soľ. Ochuťte chilli papričkou a povarte 15 minút. Medzitým orestujte nakrájané a osolené kuracie prsia a pridajte do omáčky. Na záver vyberte bobkový list, kardamóm, badián a škoricu. Vyberte ryžu z vrecka, zohrejte a môžete servírovať.