Jesenné menu: Rezance s karfiolovou omáčkou
Máte radi karfiol? Ak áno, vyskúšajte z neho vykúzliť trošku netradičnú, no napriek tomu lahodnú omáčku, ktorá vás nadchne svojou jemnosťou. Pripravená je rýchlo a možno zachutí aj večným odporcom tejto skvelej zeleniny, ktorá je bohatá predovšetkým na vlákninu. Konjakové BIO rezance s nulovým obsahom sacharidov dodajú pokrmu pocit ľahkosti.
Ingrediencie na 2 porcie
- 1x balenie Slim Pasta konjakových rezancov v náleve,
- ½ karfiolu,
- 2 väčšie hrsti špenátu,
- 1 červená cibuľa,
- 75 ml 15% smotany,
- troška muškátového oriešku,
- 3 lyžice olivového oleja,
- soľ a korenie na dochutenie.
Ako na to
Karfiol rozdeľte na ružičky a uvarte v slanej vode. Medzitým prepláchnite rezance pod tečúcou vodou. Červenú cibuľku zľahka orestujte na oleji, pridajte uvarený karfiol a zalejte smotanou. Následne rozmixujte. BIO rezance sceďte, zohrejte na panvici a pridajte špenát. Po chvíľke zalejte karfiolovou omáčkou. Na záver dochuťte muškátovým orieškom, soľou a korením.
Tip: ak preferujete typy omáčok bez kúskov, rozmixujte karfiol úplne do hladka. Na dochutenie sa perfektne hodí hladkolistá petržlenová vňať.