Fettuccine s pestom, zemiakmi a zelenými fazuľkami
Jednoduchšie to už byť ani nemôže. Tento vegetariánsky recept uvítajú nielen vegetariáni, ale aj chronickí nestíhači a dietári. Je totiž jednoduchý, za chvíľku hotový, diétny a výborne chutí. Ak ste ešte nikdy nevyskúšali cestoviny so zemiakmi, teraz nastal ten správny čas. Konjakové fettuccine vás zasýtia a dodajú dobrý pocit z ľahkého jedla bez zbytočných kalórií, lepku, pridaných glutamátov, chemických látok a sacharidov.
Recept pre 2 osoby
Ingrediencie:
- 1 balenie Slim Pasta Fettuccine bez nálevu
- 200g zelených fazuliek
- 6 zemiakov
- lyžička masla
- troška parmezánu na posypanie
- čerstvé lístky bazalky na ozdobu
- hŕstka píniových orieškov (môžu byť a iné)
Pesto:
- 2 šálky (100 g) čerstvej bazalky
- 2 strúčiky nasekaného cesnaku
- ½ lyžičky soli
- ½ šálky píniových orieškov, zľahka opečených (+ naviac na ozdobu)
- 1/3 šálky (50 g) čerstvo nastrúhaného parmezánu
- 1/3 šálky (50 g) čerstvo nastrúhaného syra pecorino
- ½ šálky (120 ml) extra panenského olivového oleja
Postup:
Očistite zemiaky, nakrájajte ich na kocky a dajte variť. Medzitým si pripravte pesto. Zmiešajte bazalku, cesnak a soľ v kuchynskom robote a zmes mixujte cca 5 sekúnd. Pridajte píniové oriešky, syr a polovicu oleja. Zmes mixujte opäť 5 sekúnd. Pridajte zvyšok oleja a rozmixujte do hladkého cesta. Orestujte zelené fazuľky. Otvorte balenie Slim Pasta Fettuccine a vysypte na panvicu k fazuľkám. Nakoniec pridajte na panvicu zliate zemiaky a všetko dôkladne premiešajte. Naservírujte fettuccine na tanier alebo do misky, posypte parmezánom, rozdrvenými píniovými orieškami a ozdobte čerstvými lístkami bazalky.
TIP: Zemiaky môžete upiecť v rúre so šupkou. Ak si chcete varenie ešte viac zjednodušiť, použite kupované pesto.