Fettuccine s omáčkou z pražených vlašských orechov a gorgonzolou
Milovníci orechových jedál zbystrite pozornosť! Krémová omáčka z vlašských orechov s jemne sladkastou chuťou gorgonzoly uspokojí kdejaký maškrtný jazýček. Jej hlavným tajomstvom je dokonalé upraženie orechov – teda ani málo ani veľa. Pražením orechy získajú ešte lepšiu chuť a neodolateľnú dymovú arómu. Budú rozvoniavať celým bytom, a navyše stratia svoju typickú horkosť. Lahodnou omáčkou potom obalíte nízkokalorické fettuccine a môžete servírovať.
Ingrediencie na 1 – 2 porcie:
- 1x balenie Slim Pasta fettuccine v náleve,
- 250 ml polotučného mlieka alebo 12 % smotany na varenie,
- 200 g orechov - na omáčku a posypanie,
- 150 g gorgonzoly,
- soľ, čierne korenie na dochutenie.
Ako na to
Čistú panvicu rozohrejte a pridajte 150 g vlašských orechov. Na miernom ohni ich pražte 10-15 minút. Dosiahnete tak lepšiu chuť bez toho, aby ste prišli o živiny, ktoré orechy ukrývajú. Po vychladnutí ich rozomeľte v mixéri na jemný prášok. V hrnci zohrejte mlieko alebo smotanu, vmiešajte orechovú drť a pridajte gorgonzolu. Zohrievajte, kým sa gorgonzola nerozpustí. V prípade potreby ešte mierne dosoľte. Potom vyberte z obalu fettuccine, niekoľkokrát ich opláchnite pod studenou tečúcou vodou a vmiešajte do syrovo-orechovej omáčky. Cestoviny sa pekne obalia a nasiaknu orechovú chuť. Naservírujte na tanier, posypte zvyškom nasekaných orechov a pre zvýraznenie chuti dodajte prípadne trošku rozmarínu.