Chilli rezance s citrónom a sezamovým bravčovým mäsom
Bravčové mäso je v našej kuchyni veľmi obľúbené. Napriek tomu, že býva pomerne tučné, my máme pre vás inšpiráciu na hlavný chod s bravčovými rezančekmi a nízkosacharidovými rezancami. Vďaka chilli papričke a troške citróna tak pripravíte lahodnú pochúťku, ktorú môžete bez výčitiek zaradiť do svojho odľahčeného stravovacieho plánu.
Ingrediencie na 1 – 2 porcie:
- 1 balenie Slim Pasta rezancov bez nálevu,
- 350 g bravčových rezančekov,
- 150 g cukety,
- 25 g sezamových semienok,
- 2 menšie chilli papričky,
- šalotka,
- jarná cibuľka,
- hrsť zelených fazuľových lúskov,
- šťava z citróna (množstvo podľa chuti),
- ½ červenej papriky,
- soľ a čierne korenie na dochutenie.
Ako na to
Slim Pasta rezance vyberte z obalu a môžete zľahka prepláchnuť pod tečúcou vodou. Nechajte odkvapkať. Na panvici orestujte na rezance nakrájané bravčové mäso, pridajte nadrobno nakrájanú cuketu, šalotku, jarnú cibuľku a po chvíli aj fazuľové lúsky. Chilli papričky nakrájajte na veľmi drobné kolieska. Do zmesi pridajte rezance, premiešajte, pokvapkajte citrónom a na záver posypte sezamovými semienkami a chilli papričkami.
Tip: Ak ste milovníci sójovej omáčky, pridajte kvapku do prepláchnutých rezancov, ktorá tak dostanú výraznejšiu chuť.