Brazílska vianočná ryža
Okoreňte si Vianoce tradičnou brazílskou chuťovkou. Ryža je jednou z najčastejšie konzumovaných potravín horkokrvných Brazílcov a na slávnostnej tabuli nechýba ani počas vianočných sviatkov. Tradičnú brazílsku ryžu s orechami a hrozienkami, ktorá je v Južnej Amerike známa tiež ako „vianočná ryža“, môžete servírovať ako prílohu aj ako hlavné jedlo. Vďaka našej nízkosacharidovej ryži si s čistým svedomím môžete dopriať dvojitú porciu.
Ingrediencie na 1 – 2 porcie:
- 1x balenie Slim Pasta ryže bez nálevu,
- 50 ml zeleninového vývaru,
- ½ väčšej červenej cibule,
- ¼ zelenej a žltej papriky,
- hrsť mandlí, kešu a vlašských orechov,
- hrsť hrozienok,
- soľ a čierne korenie na dochutenie.
Ako na to
Ryžu bez nálevu zalejte zeleninovým vývarom a chvíľku povarte. Medzitým orestujte červenú cibuľku s paprikami. Zmiešajte s ryžou a chvíľu restujte. Potom prisypte orechy a hrozienka a môžete servírovať.
Tip: ak máte radi mäso, pridajte 100 g restovaných kuracích pŕs. Vykúzlite tak výdatný pokrm plný bielkovín.