Vajíčková nízkokalorická nátierka
Ingrediencie
- vajec 5 ks (v závislosti od množstva nátierky)
- dresing Vajonéza 1 balenie
- červená cibuľa 1 ks
- kyslá uhorka 1 ks
- horčica
- soľ
- korenie
Postup
Vajíčka uvarte natvrdo, nechajte vychladnúť a následne nakrájajte na menšie kocky. Najemno nakrájajte cibuľi a kyslú uhorku, spoločne s vajíčkami vložte do misy. Pridajte dostatočné množstvo nízkokalorickej náhrady majonézy – dresing Vajonézu, všetko dôkladne premiešajte a následne rozmixujte. Do vzniknutej nátierky pridajte polovicu lyžičky horčice, soľ, korenie a opäť premiešajte.
TIP: Vajíčková nátierka výborne chutí na celozrnnom chlebe, ozdobeným pažítkou alebo vlašskými orechami. Nátierkou môžete naplniť aj uvarený vajíčkový bielok a opäť ozdobiť pažítkou.