Ak ste milovníci šampiňónov, určite by ste mali vyskúšať tento recept. Príprava je veľmi jednoduchá už len vďaka tomu, že sa fettuccine Slim Pasta nemusia variť, čo vám pri varení ušetrí čas. Aj keď je v tomto recepte smotana, nemusíte sa obávať, že by ste si nutrične narušili váš prípadný diétny režim. Vďaka tomu, že sú fettuccine nízkokalorické a nízkosacharidové, môžete si v recepte s nimi dopriať aj niečo kalorickejšie.
Ingrediencie:
- 1 balenie fettuccine Slim Pasta bez nálevu
- 2 kuracie prsia bez kosti
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 balenie šampiňónov
- Smotana na varenie
- 2 šalotky
- Parmezán
- Čerstvá petržlenová vňať nebo čerstvé oregano na ozdobu
Postup:
Na panvici rozohrejte olivový olej, pridajte najemno nakrájanú šalotku a zľahka ju orestujte. Potom pridajte na kocky nakrájané kuracie mäso a restujte ho do mäkka. Pridajte na plátky nakrájané šampiňóny a opäť restujte, kým sa farba húb zmení dozlata. Následne zalejte zmes smotanou na varenie, osoľte, okoreňte a nechajte prejsť varom, aby smotana zhustla. Stlmte plameň a pridajte nastrúhaný parmezán a premiešajte. Teraz už si len stačí pripraviť fettuccine. Vyberte ich z obalu a pod studenou vodou prepláchnite. Nechajte okvapkat a nasypte ich do panvice. Všetko dôkladne premiešajte, aby sa fettuccine obalili omáčkou. Fettuccine si naservírujte na tanier a dozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou alebo oreganom.
TIP: Ak máte intoleranciu na laktózu, vymeňte bežnú smotanu na varenie za sójovú alebo ryžovú, ktorá laktózu neobsahuje.