Sushi je skvelá a zdravá japonská pochúťka, ktorú si môžete pripraviť na mnoho spôsobov. Základom je sushi ryža, ktorá je však veľmi kalorická. Preto si ľudia, ktorí sa snažia schudnúť, často sushi odopierajú. My pre vás máme recept na nízkokalorický variant sushi, ktorý určite uvítajú všetci dietári. Namiesto bežnej ryže sme použili špeciálnu konjakovú ryžu na výrobu sushi – Slim Pasta Sticky Rice. Ide o jedinečnú alternatívu sushi ryže, ktorá má znížený počet sacharidov a je nízkokalorická. Oproti bežnej sushi ryži má o 70 % menej kalórií. Vďaka tomu sa nemusíte obmedzovať a počítať každý kúsok sushi, ktorý vložíte do úst.
Ingrediencie:
- 1 – 2 balenie Slim Pasta Sticky Rice (podľa množstva sushi - 1 balenie stačí na dve maki rolky)
- riasa Nori
- šalátová uhorka
- avokádo
- filet čerstvého lososa
- krabie tyčinky
- sójová omáčka
- wasabi pasta
- nakladaný zázvor
- bambusová rohož sushimat
Všetky ingrediencie, ktoré chcete použiť do sushi očistite a nakrájajte na pozdĺžne úzke plátky. Pripravte si rohož na výrobu sushi a na ňu položte riasu Nori. Otvorte balenie Slim Pasta Sicky Rice a priamo z balenia na riasu vytlačte polovicu obsahu vrecka s ryžou. Ryža by mala pokrývať ¾ plochy riasy. Teraz položte na ryžu ingrediencie, ktoré ste si na prípravu sushi vybrali (avokádo, losos, krabie tyčinky, zelenina..), namočte si prsty a začnite rolovať. Keď budete mať hotovú rolku, nakrájajte ju na jednotlivé kúsky a položte na tanier. K sushi si naservírujte sójovú omáčku, nakladaný zázvor a wasabi pastu.
TIP: ak si chcete napriek tomu dopriať o niečo kalorickejší variant a sushi ryžu dochutiť, použite nálev z octu.
Na 200 g Sushi ryže Slim Pasta Sticky Rice:
- 75 ml ryžového ocu
- 4 lyžičky cukru
- 1 lyžička soli
Predtým, ako začnete rolovať sushi, nálev jednoducho premiešajte s ryžou a postupujte podľa návodu.
Dobrú a ľahkú chuť! :)