Chilli rezance s citrónom a sezamovým bravčovým mäsom

Bravčové mäso je v našej kuchyni veľmi obľúbené. Napriek tomu, že býva pomerne tučné, my máme pre vás inšpiráciu na hlavný chod s bravčovými rezančekmi a nízkosacharidovými rezancami. Vďaka chilli papričke a troške citróna tak pripravíte lahodnú pochúťku, ktorú môžete bez výčitiek zaradiť do svojho odľahčeného stravovacieho plánu.

DSC01849

Ingrediencie na 1 – 2 porcie: 

  • 1 balenie Slim Pasta rezancov bez nálevu,
  • 350 g bravčových rezančekov,
  • 150 g cukety,
  • 25 g sezamových semienok,
  • 2 menšie chilli papričky,
  • šalotka,
  • jarná cibuľka,
  • hrsť zelených fazuľových lúskov,
  • šťava z citróna (množstvo podľa chuti),
  • ½ červenej papriky,
  • soľ a čierne korenie na dochutenie.

 

Ako na to

Slim Pasta rezance vyberte z obalu a môžete zľahka prepláchnuť pod tečúcou vodou. Nechajte odkvapkať. Na panvici orestujte na rezance nakrájané bravčové mäso, pridajte nadrobno nakrájanú cuketu, šalotku, jarnú cibuľku a po chvíli aj fazuľové lúsky. Chilli papričky nakrájajte na veľmi drobné kolieska. Do zmesi pridajte rezance, premiešajte, pokvapkajte citrónom a na záver posypte sezamovými semienkami a chilli papričkami.

Tip: Ak ste milovníci sójovej omáčky, pridajte kvapku do prepláchnutých rezancov, ktorá tak dostanú výraznejšiu chuť.